Nederlands

Ouwehands Dierenpark: dagje dierentuin met korting via Social Deal

Ouwehands Dierenpark: dagje dierentuin met korting via Social Deal
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Français Français
Nederlands Nederlands
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
Ouwehands Dierenpark in Rhenen is de enige dierentuin in Nederland waar je reuzenpanda's kunt zien, wat het uniek maakt ten opzichte van andere dierentuinen. Een bijzondere ervaring die je niet mag missen! Dat is slechts het begin van je ontdekkingsreis in Ouwehands Dierenpark. Hier vind je diverse diersoorten uit de hele wereld, waaronder giraffen, olifanten, leeuwen, Maleise beren, rode panda's, stokstaartjes en ijsberen. De keuze is enorm!

Alle dierentuindeals bij Social Deal

Ben je dol op dierentuinen? Op Social Deal ontdek je scherpe deals voor een dagje uit bij de leukste dierentuinen in Nederland, België en Duitsland! Waar ga jij als eerste heen? 
De dieren & themagebieden van Ouwehands Dierenpark
In Ouwehands Dierenpark ontdek je een ruime variatie aan bijzondere diersoorten. Het is te veel om ze allemaal op te noemen, daarom nemen we je graag mee langs een aantal highlights van het park!
Pandasia
In Pandasia tref je de sterren van het park aan: de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen! Maar liefst 3.400 m2 van de ca. 9.000 m2 is bestemd voor het indrukkende reuzenpandaverblijf, zodat de dieren volop leefruimte hebben en goed bewonderd kunnen worden. Daarnaast leven in Pandasia ook diverse andere Aziatische diersoorten, zoals de muntjaks, koeskoes en kleine panda’s.
Bonobo’s
Voor de bonobo’s is het goed vertoeven in het moderne en ruim ingerichte bonoboverblijf Salonga. Salonga beslaat een gebied van wel 3700 m2. 450 m2 daarvan is gereserveerd voor een royaal binnenverblijf vol met klimtoestellen. Net als wij mensen houden de bonobo’s namelijk niet van kou en nattigheid. Gelukkig is het voor hen het hele jaar rond prima vertoeven in dit prachtige verblijf en krijg jij als bezoeker goed de kans om de bonobo’s te bewonderen.
Het Berenbos
In Het Berenbos worden bruine beren opgevangen die vroeger slecht behandeld zijn. Nu genieten ze bij Ouwehands van een onbezorgd leven in een natuurlijke omgeving. De beren beschikken over een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Ze leven samen met wolven die je eveneens kunt bewonderen, en krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, met voeding gebaseerd op wat op dat moment in de natuur beschikbaar is.
Neus aan Neus
Heb je ooit al eens neus aan neus gestaan met een speelse of zwemmende ijsbeer? Pak nu je kans en kom dichterbij dan ooit bij het ijsberenverblijf ‘Neus aan Neus’. Bij het verblijf tref je een flinke glazen wand aan waarbij je de ijsberen haarscherp in actie kunt zien. Het verblijf zelf is ingericht op basis van moderne opvattingen over de huisvesting van ijsberen. De ijsberen beschikken over rotsen, een zanderige toendra en maar liefst 1 miljoen liter water om in te zwemmen.

Light Nights

Een bezoek overdag is al een hele ontdekkingstocht, maar ook ‘s avonds weet Ouwehands Dierenpark je te verrassen. In het najaar kun je je na zonsondergang namelijk vergapen aan de meest prachtige lichtkunstwerken tijdens de Light Nights. Bewonder metershoge creaturen die je tegemoet stralen in het avondlicht en je route verlichten tijdens een magische avondwandeling door het dierenpark.
Dit maakt Ouwehands Dierenpark voor een gedeelte van het jaar niet alleen overdag een spektakel om te bezoeken, maar ook ‘s avonds, wanneer de dieren genieten van hun welverdiende nachtrust.
Speelmogelijkheden
In het park zijn verschillende speelplekken te vinden. De locatie die er bovenuit springt is RavotAapia; dit is Europa’s grootste overdekte speeljungle! Met een oppervlak van maar liefst 4000 m2 en een hoogte van 12 meter kunnen kinderen hier hun lol op om spelenderwijs van alles te ontdekken over de jungle en haar bewoners.
In RavotAapia klauteren ze als doodshoofdaapjes langs touwen en door loopbruggen, kunnen ze op grote hoogte de wiegende nesten van wevervogels bewonderen en vervolgens kennis maken met vliegende honden en prairiehondjes in een griezelspelonk. En weer naar beneden? Dat gaat met het grootste gemak én met veel plezier via de grote glijbaan!
Eten en drinken in het park
Heb je trek gekregen van al het ravotten en dierenspotten? Gelukkig zijn er in Ouwehands Dierenpark meer dan genoeg gelegenheden waar je een lekker hapje en drankje kunt scoren. Geniet bijvoorbeeld van een lekkere lunch in het Jungle restaurant. Liefhebbers van Aziatische gerechten strijken neer bij het restaurant, recht boven het verblijf van de reuzenpanda’s.
Spelen de kinderen in RavotAapia? Dan kun je ondertussen op het terras genieten van hamburgermenu’s, diverse snacks, verse broodjes en salades. Verder vind je in het park op diverse andere locaties gelegenheden voor wat lekkers, van het koffiehuis aan het begin van het park tot de zomerse Maki Lounge, de iglo naast de ijsberen, het plein van het dorpje Karpatica of het terras nabij de withandgibbons (Monkey Bites).

Voordelig uit eten in de buurt van Ouwehands Dierenpark

Wil je aan het eind van de dag buiten het park nog even rustig bijkomen en genieten van een heerlijk diner? Ga voor een smakelijke afsluiting en ontdek een van de vele restaurants in de buurt van Ouwehands Dierenpark. Via Social Deal ga je voordelig uit eten in de omgeving van het park!

Met korting overnachten in de buurt van Ouwehands Dierenpark
Wil je liever niet vermoeid naar huis rijden na een intensief dagje dierentuin? Dat begrijpen we goed! Via Social Deal overnacht je daarom met flinke korting bij hotels in de buurt van Ouwehands Dierenpark. Zo kom je heerlijk bij van je bezoek en kun je na al het dieren spotten ook nog eens schaapjes gaan tellen 😉